view gallery

Dainfern Square

Dainfern Square comprises a combination of 14 952m² of retail, banks and restaurants on the ground floor, and 7 835m² of offices and a gym on the first floor. Parking is provided on the ground floor level and in two levels of basement.

The form of the building is defined by a solid frame with floor to ceiling glazing that allows an abundance of natural light and connects to views. The centre is positioned on the edges of the site, creating a central arrival point that invites the users into the “heart” of the building. A combination of internal and external walkways and courtyards, surrounded by retail and restaurants which open out onto these spaces, break up the footprint of the plan into smaller defined spaces. A modern village feel is created which provides a unique shopping and dining experience. Walkways covered by large roof lights connect the mall to the separately defined office blocks, which look out onto the mall spaces.

  • Client Abacus Asset Management
  • Location Johannesburg, South Africa
  • Year 2015
  • Area 45 000 m²
  • Status Built
  • Share
    FacebookTwitterPinterestLinkedIn