view gallery

Paardevlei Square

Paardevlei Square is situated in the historic core of the Paardevlei precinct and is adjacent to the Vlei and wetlands boasting uninterrupted views to the Hottentots Hollands Mountains.

The architectural design is for a series of contemporary apartment buildings arranged around a landscaped park, oriented to take advantage of panoramic views and create a village type feel within the development, while maximising the development capacity of the site. The development comprises a combination of two- and three-bedroom units, with balconies on the upper levels and garden terraces on the ground level. Primary parking bays for the 87 units are provided adjacent to the buildings with some garages, and additional parking located on the edges of the site.

The upper level balconies project out from the living and bedroom areas, articulating the front façades of the apartment buildings. Additional windows are set back with Juliet balconies adding further detail to the façade. Circulation is located to the rear of each building, with the walkways protected by an irregularly spaced column screening detail.

  • Client Balwin Properties
  • Location Somerset West, South Africa
  • Status Built
  • Share
    FacebookTwitterPinterestLinkedIn