view gallery

Sable Corner

Situated along Sable Road in Century City, Sable Corner is a planned A-grade office building containing four levels of commercial office space, a ground floor and two levels of basement parking. The development will form a notable and cohesive gateway to the blossoming Bridgeways Precinct.

Drawing from local typology, the office floors sit above a landscaped parking podium with an elevated ground level providing high public visibility. Facing Cape Town’s CBD and Table Mountain, the development forms a striking edge to the major road whilst responding to the views and aspect opportunities that the island site provides. The design ethos is driven by the constraints and possibilities of the site, the existing precinct network and the anticipated link to the future Ratanga Precinct.

The irregular shape of the site is highlighted via the building’s double-sided form and striking finned curved face that contrasts a formal dark regular block-like edge. The dual faces of the building not only respond to the site’s views but corroborate the strength of the corner location as an access point to Ratanga Precinct.

  • Client Rabie Property group
  • Location Cape Town, South Africa
  • Area 6 547 m²
  • Status Future
  • Share
    FacebookTwitterPinterestLinkedIn