view gallery

Waterway House

Waterway House was the first phase of the new mixed-use Canal District at Cape Town’s bustling V&A Waterfront.

The development aligns strongly with Dock Road as it leads into the V&A, framing the approach from the city. It comprises two four-storey buildings over a shared basement, the space between them creating a view corridor from Table Bay to the Noon Gun complex on Signal Hill and aligning with the bridge that connects the site to the rest of the Canal District.

The integrated facade system to the three office levels above comprises vision, fritted and spandrel panels with aluminium fins, designed to allow maximum natural light penetration into the offices while carefully controlling solar heat gain and glare. The length of each building culminates in a fully glazed cantilevered element with screened terraces on every floor providing entertainment and breakaway spaces for the offices, with spectacular city views to the south and harbour views to the north.

  • Client V&A Waterfront
  • Location Cape Town, South Africa
  • Year 2017
  • Status Built
  • Share
    FacebookTwitterPinterestLinkedIn